Türkiye, HIMSS Türkiye 2017 ile sağlık bilişimi alanında marka değerini artırıyor

Sağlık bilişimi alanında dünyanın örnek aldığı başarılara imza atan Türkiye, uluslar arası arenada marka olma yolunda ilerliyor. HIMSS Türkiye EMRAM Eğitim Konferansı ve Sağlık Bilişim Fuarı, 11-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Pullman Hotel’de yapılacak. Türkiye’nin en iyi IT uygulamaları ve inovasyona dayalı çözümlerinin gündeme taşınacağı HIMSS Türkiye 2017’de Türkiye bölge üssü olma konumunu pekiştirecek. Sağlık bilişimi alanında marka değerini yükselten çalışmaları ile Avrupa ve Amerika’nın dikkatini çeken Türkiye, dijital hastane, sağlıkta akıllı sistemler, sağlık bilişimi alanında ileri uygulamalar ile yeni teknolojilerin odak ülkesi haline geldi.

Türkiye, Avrupa ve bölge ülkelerden 1000’in üzerinde sağlık bilişim teknolojisi uzmanı, klinik uzmanlar, firma yetkilileri, yatırımcılar ve sağlık bilişim profesyonellerini buluşturan bölgenin en büyük uluslar arası sağlık bilişim etkinliği olan HIMSS Türkiye 2017, Türkiye ve dünyadan marka konuşmacılar, ayrıcalıklı eğitim imkanı, sektörün önde gelen bilişim ürünlerini keşfetme olanağı ve güçlü network imkanları ile sektöre yön veren önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. TC. Sağlık Bakanlığı ve HIMSS Europe tarafından düzenlenen etkinliğin organizasyonunu Satur ve EKSPOTURK üstleniyor.

Türkiye markası uluslararası arenada daha yükseklere taşınacak
Türkiye’nin hızlı gelişme ve adaptasyon becerisine sahip genç bir ülke olduğunu vurgulayan T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, “Sağlığın her alanında olduğu gibi sağlık bilişimi alanında da dünyanın örnek alacağı önemli başarılara şahit olmaktayız” dedi.

HIMSS Türkiye Konferansı ve Sağlık Bilişimi Fuarı’nın bu anlamda Türkiye markasını uluslararası arenada daha yükseklerde taşıma adına önemli bir etkinlik olduğunu kaydeden Şuayip Birinci, “HIMSS Türkiye 2017, en iyi IT uygulamaları ve inovasyona dayalı çözümlerle buluşma fırsatları oluşturacak. Böylece, sağlık sektörünü dönüştürebilmenin yollarını birlikte keşfedeceğiz. Tüm sağlık profesyonelleri ve sağlık yöneticilerini HIMSS Turkey 2017 Konferansı ve Fuarına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, sağlık hizmet sunumunda önemli paya sahip üniversiteler, özel hastaneler, SGK ve benzeri kurum ve kuruluşların işbirliği ile gerçekleşecek HIMSS Türkiye 2017, bu yıl alım heyetlerine de ev sahipliği yapacak.

HIMSS Türkiye 2017 geleceğin teknolojilerinin konuşulduğun yepyeni bir vizyonla start alıyor
Geleceğin tıp uygulamalarında yer ala genomix, teletıp, siber güvenlik, akıllı teknolojiler gibi konuları ile sağlık bilişimine ciddi değer katacak yeni bir vizyonla start alan etkinliğin kapsamını eğitim programları, paneller, yuvarlak masa toplantıları, çalıştaylar ve çevre ülkelerden gelen konuk sağlık yöneticileri ile B2B görüşmeleri oluşturuyor.

HIMSS Türkiye 2017 Konu Başlıkları şöyle:
• GENOMIX; Kişiye özel tıp uygulamaları, klinik araştırmalarda bilişim uygulamaları,
• TELETIP; Uzaktan teşhis, tedavi ve izleme, sağlık turizmi, halk sağlığı uygulamaları, telepataloji ve Radyolojide teletıp, E-sağlık
• EMRAM Nedir; Yeni EMRAM kriterleri, EMRAM Kriterleri size ne vaad ediyor?, Bir AMRAM 7 Hastanesinin hikayesi, EMRAM kriterleri bakımından Türkiye’de hastanelerin durumu
• Siber güvenlik ve kişisel veri güvenliği, Siber saldırılara karşı sağlığımız ne kadar güvende?, Kişisel verilerimiz ne kadar korunuyor?
• HBYS’nin yeni vizyonu yönetsel bakış; Hastane otomasyonlarında yeni vizyon, Dijital hasta kayıtlarının, hasta bakım kalitesi ve hasta güvenliği bakımından önemi, Tıbbi tedarik zinciri yönetiminde dijitalleşme,
• 2023 vizyonunda hastanelerimiz nasıl olacak?, Dijital hastane uygulamalarında gelecek vizyonu,
• Akıllı Teknolojiler ile Şehir Hastaneleri ve Büyük Hastanelerin Yönetimi.