PAKMEDICA, Pakistan ve Türkiye arasında önemli işbirliği anlaşmalarına sahne oldu

PAKMEDICA Medikal ve Sağlık Fuarı & Pakistan-Türkiye Sağlık İşbirliği Forumu, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ve TBMM Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün katılımı ile 28-30 tarihleri arasında, Pakistan Lahore International Expo Center’da yapıldı.

Etkinliğin ikinci günü Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Türk medikal, kozmetik üreticileri ve sağlık hizmet firmalarından oluşan Türk Delegasyonu ile özel bir toplantı ile bir araya geldi. Toplantıda, HAVELSAN’ın PKLI Projesine ilişkin sözleşme kabul metni, Pakistan-Türkiye işbirliğinin güçlü bir göstergesi olarak Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, T.C. Milletvekili Burhan Kayatürk, Türkiye Lahor Elçisi Serdar Deniz, DEİK Pakistan Türkiye Başkanı Atilla Demir Yerlikaya ve Pencap Sağlık Bakanlığından Dr. Hasan Çağıl’ın huzurlarında Pakistan Bakanlarının yanı sıra 43 Türk firmasının katılımı ile Altyapı Geliştirme Otoritesi Üst Yöneticisi Mücahit Şerdil ve HAVELSAN Temsilcisi Zeynep Arzu Çelik tarafından imzalandı.

Pakistan Pencap Eyaleti, Pakistan Böbrek ve Karaciğer Araştırma Enstitüsünün (Pakistan Kidney&Liver Institute – PKLI) ihtiyacını karşılayacak tam entegre Hastane Bilgi Yönetim Sistemi ile HAVELSAN, hastanelerin sürekli ve neredeyse gerçek zamanlı izlenebilmesini ve yönetilebilmesini sağlayan bu sistemin ilk ihracatını Pakistan’a gerçekleştirmiş oluyor.

Pakistan’ın e-sağlık yol haritası için çok önemli görülen ve referans proje olarak değerlendirilen PKLI Projesiyle HAVELSAN, söz konusu sistemin sağlanması, işletilmesi, bakım ve destek hizmetlerinin verilmesi konusunda, sağlık bilişimindeki tecrübesini ve teknoloji geliştirme yeteneğini uluslararası proje geliştirme deneyimiyle birleştirerek yeni ve nitelikli bir projeyi hayata geçirecek.

PAKMEDICA Medikal ve Sağlık Fuarı & Pakistan-Türkiye Sağlık İşbirliği Forumu PAKMEDICA Medikal ve Sağlık Fuarı & Pakistan-Türkiye Sağlık İşbirliği Forumu