Pakistan-Türkiye arasında ticari işbirlikleri güçleniyor

Türkiye’nin sağlık sektöründe başarılarının uluslararası platformlarda sıklıkla dile getirildiği, sağlık alanında geliştirdiği sistemler ve projelerin örnek alındığı şu günlerde, PAKMEDICA Medikal, Sağlık ve Kozmetik Fuarı, önemli bir görev üstenerek, Pakistan’ın da üreticisinden sağlık hizmet sunucusuna, yatırımcısından uygulayıcısına kadar sağlık sistemlerinin kurgulanmasında yer alacak tüm partnerler için bütüncül bir yaklaşımla ele alınacak bir Pazar için kapıları aralıyor. Ekonomi Bakanlığının Türk firmalarını bireysel teşvikler kapsamında yüzde 50 oranında desteklediği PAKMEDICA Medikal, Sağlık ve Kozmetik Fuarı, Pakistan Türkiye sağlık iş forumu, B2B ve Bir-e-Bir görüşmeler, sağlık yönetimi çalıştayları, sektörel workshoplar, yuvarlak masa toplantıları etkinlikleri ile ihracatçı ve yatırımcı firmalar için avantajlar sağlıyor.

PAKİSTAN-TÜRKİYE SAĞLIK İŞ FORUMU
Pakistan ve Türkiye hükümet temsilcilerinin katılımıyla yapılacak işbirliği formu taraflar arası daha büyük işbirliğine olanak sağlayacak. Türkiye’yi temsilen katılacak firmaların deneyim paylaşımları, başarı hikayeleri, ürün ve hizmetleriyle ilgili tanıtım toplantıları; Pakistan sağlık yetkilileri, yatırımcılar ve doktorlar tarafından izlenecek.

B2B ve BİR-E-BİR GÖRÜŞMELER
B2B ve Bir-E-Bir görüşmeleri ile sağlık sektörü profesyonellerini kendi aralarında bir araya getirebildiği gibi, katılımcılar ile sağlık sektörünü de buluşturmayı hedefliyor. Bu çerçevede etkinlikle ilgili farklı çalışma başlıklarında B2B görüşmelerinin planlaması yapılacak. Görüşmecilerin ön başvuruları doğrultusunda görüşmecilere özel konu başlıklarının belirleneceği etkinlikle, birlikte çalışma noktasında ihtiyaçlar belirlenerek işbirliği ve yatırım imkanları değerlendirilecek.

SEKTÖREL ÇÖZÜM TOPLANTILAR
Pakistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile sektör temsilcileri bir araya gelerek mevcut sağlık sisteminin çalışmaları, tedarik zinciri yönetimleri gibi konular düzenlenecek sektörel çözüm toplantıları, paneller, yuvarlak masa toplantıları ile ortak yatırım ve ihracat fırsatları değerlendirilecek. Yeni teknolojiler ve uygulamalar hakkında kurslar düzenlenecek. Toplantılar şu sektörleri kapsayacak:

• Pakistan Türkiye sağlık iş forumu
• B2B ve Bir-e-Bir görüşmeler
• Sağlık yönetimi çalıştayları
• Sektörel workshoplar, yuvarlak masa toplantıları